Monthly Archives: January 2007

PC INSPECTOR™ File Recovery 4.x är ett program för dataräddning som stöder filsystemen FAT 12/16/32 samt NFTS.

PC Inspector hittar hårddiskar automatiskt även om boot-sektorn eller FAT raderats eller skadats. Återskapar filer med ursprunglig tids- och datumstämpel.
Det har stöd för backup av återskapade filer, även över nätverk.
Återskapar även filer som inte längre finns i en katalog Sådana filer kan inte återskapas av konkurrerande program.

PC Inspector File Recovery - Rädda data som du trodde var förlorad.

Hemsida: PC Inspector

GIMP som är ett gratis bildbehandlingsprogram är ett mycket bra alternativ till Photoshop. GIMPShop har samma funktioner som GIMP, fast med ett anpassat gränssnitt för de som är vana vid att använda det populära (och mycket dyra) Photoshop.

GIMPShop - Gratis Bildbehandlingsprogram

Det finns guider så att du enklare ska kunna komma igång med GIMPShop på deras webbsida så om du skulle få program med något där glöm inte bort att kika där först. Det finns flera videos som gör det ännu enklare att komma igång.

GIMPShop finns för Windows, Linux och MAC med mera. Även källkoden är tillgänglig för nedladdning för de som är intresserade av det.

Ladda hem GIMPShop här!

När man trycker på CTRL + ALT + DELETE så får man upp en lista över de aktiva program och processer som körs på datorn för tillfället. Väldigt många av dessa kan vara svåra att identifiera. Man vet inte om de används av operativsystemet eller om de kan vara virus eller spywares.

ProcessScanner är ett litet gratis program som hjälper dig att ta reda på just om dina processer är säkra eller osäkra. Programmet tar cirka 400kb och det är bara att köra, ingen installation behövs.

ProcessScanner Screenshot
ProcessScanner - Kontrolerar aktiva processer på datorn

Hemsida: ProcessScanner

MWSnap är ett litet program som är användbart för dig som ofta tar screenshots. Programmet kan automatiskt spara ner ditt screenshot till en bmp, jpg, gif, png eller tiff-fil.
Du kan även bestämma om du vill att hela skärmen ska vara med eller endast ett aktivt fönster eller så kan du markera den del av skärmen du vill spara ned. I bakgrunden tar programmet runt 1,5mb minne.

MWSnap - Screenshot Program

Hemsida: MWSnap

Avast är ett helt gratis antivirus-program för privatpersoner. Avast finns på flera olika språk, däribland svenska. När du installerat programmet måste du registrera dig på Avast-hemsida (vilket självklart är gratis). Men det går fort och du behöver bara fylla i cirka ~5 textfält.

Avast skyddar hela tiden mot virus i bakgrunden. Den håller också koll på dina P2P-program, Mail-program och messenger-program så inga malwares kommer in den vägen.

Avast! Gratis Antivirus-Program Screenshot
Avast - Gratis Antivirus Program

Hemsida: Avast!