Monthly Archives: December 2007

Flightgear är en gratis flygsimulator som går att köra på Windows, Linux, Mac OS X, Solaris (sparc/x86) och FreeBSD. Flightgear är släppt som Open-Source. Det finns massor av flygplan att välja bland och det går att ladda ner fler. I flygsimulatorn finns över 20,000 flygplatser.

Flightgear - Gratis Flygsimulator 1

Flightgear - Gratis Flygsimulator 2

Flightgear - Gratis Flygsimulator 3

Hemsida: Flightgear

FreeCAD är ett gratis CAD-program som man kan använda för att göra 3D CAD-modeller som finns för Windows, Mac och Linux. Programmet ska passa bra för de som inte arbetat så mycket med CAD.

Det stödjer många olika slags filformat som till exempel STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE och många fler.

FreeCAD
FreeCAD

FreeCAD är släppt som open source och har utvecklats under väldigt många år och man har lyckats skapa ett riktigt bra gratis program för CAD.
Programmmet finns översatt till flera olika språk, även Svenska.

Installationsfilen för Windows tar cirka 223 MB.

Ladda hem FreeCAD här!

WinSCP är ett helt gratis FTP (File Transfer Protocol) och SFTP (SSH File Transfer Protocol) program. WinSCP har en gränssnitt som påminner om Norton Commander och Total Commander. Det går även att ändra gränssnittet så det liknar Utforskaren.

Förutom att användas som en vanlig FTP-klient så kan programmet bland annat synkronisera kataloger, packa och packa upp kataloger och filer i TAR/GZIP-format.

WinSCP - Gratis FTP och SFTP program

Hemsida: WinSCP