Monthly Archives: January 2008

Brukar din dator vara igång även när du inte använder den? Varför inte låta datorn vara med och ta reda på vad klimatförändringarna kommer innebära när du ändå inte använder den? Eller kanske låta den analysera data från rymden och försöka hitta utomjordiskt intelligent liv? Det finns även projekt som har med medicin och hälsa att göra. Du väljer själv vad din dator ska vara med och analysera. Du kan välja fler projekt än bara ett.

BOINC

Programmet (BOINC) fungerar så att den först laddar ner lite information som den ska analysera. Hur lång tid det tar att analysera beror på vad du väljer för projekt. Det kan vara allt från timmar till flera veckor. Men du kan självklart stänga av din dator när du vill, den kommer att fortsätta där den slutade.
Efter att den analyserat klart så skickas resultatet tillbaka och ny data hämtas.

Du väljer själv om programmet ska arbeta hela tiden, när du är utloggad eller bara när skärmsläckaren är igång.

Var med och analysera data om klimatförändringar.

Om du är intresserad av att analysera andra saker, klicka här!

Projekt Dakota gör det enkelt att uppdatera XP. Skivan man laddar ner innehåller alla uppdateringar från Microsoft inklusive Service Pack 2. Ett litet program som också finns på skivan kör sedan alla uppdateringar i ordning. ISO-filen man laddar ner ligger på cirka 702 MB.

Hemsida: Projekt Dakota

Många har säkert spelat eller hört talas om Lemmings. Spelet där det gäller att styra lämlar genom banorna. Och där lämlarna får ta till borrar, fallskärmar och gräva med mera för att komma till utgången. Pingus spelas på samma sätt fast med pingviner istället för lämlar.

Pingus - Lemmings-liknande Spel

Hemsida: Pingus

OpenLieroX är en ny version av det lilla gratis spelet Liero. Om du inte spelat Liero förut så kan det beskrivas som ett spel som är likt Worms men där du inte behöver vänta på din tur. Det finns flera olika vapen att välja mellan och repet får du använda hur många gånger som helst.
OpenLieroX behöver inte installeras utan bara packas upp.

OpenLieroX - Liero i ny version

Hemsida: OpenLieroX