Monthly Archives: January 2009

Lincity är ett stads-simulations spel. Spelet kan liknas vid klassikern Simcity, dock är spelet inte riktigt likadant. Spelet går ut på att bygga upp en stad och underhålla den så gott det går. Lincity finns för Windows, Linux och Mac och även källkoden finns tillgänglig. Spelet har funnits ett antal månader men det är nu det börjar bli spelbart.

Lincity - Gratis spel som kan liknas vid klassikern Simcity

Lincity - Gratis spel som kan liknas vid klassikern Simcity

Hemsida: Lincity

Azureus är ett gratis torrent-program skrivet i Java. Bittorrent är det vanligaste sättet att sprida filmer, musik och andra filer som kan vara mycket stora. Azureus kräver en hel del resurser från datorn, om man vill ha ett lite mer resurssnålt gratis torrent-program så rekommenderar jag uTorrent.

Azureus - Torrent-program

Azureus - Torrent-program

Hemsida: Azureus

Med DVD Shrink så kan du tillsammans med ett DVD-brännarprogram ta backup på dina DVD-filmer. Du väljer själv vilka videotitlar, ljudspår, undertexter du vill behålla. DVD Shrink kan göra en film minst 39% av sin ursprungliga storlek.

DVD Shrink - Ta backup på dina DVD-filmer

DVD Shrink - Ta backup på dina DVD-filmer

Hemsida: DVD Shrink

(DVD Shrink kan dock inte laddas ner från hemsidan, men med denna sökning i google leder dig till sidor där du kan ladda ner programmet: “efc4643607d821ee5b1e306b5181917c *dvdshrink32setup.exe”

Nu kan du testa nästan version av Windows, nämligen Windows 7 helt gratis. Du laddar hem en ISO-fil av Windows 7 från Microsofts hemsida och bränner den med tex programmet Imgburn. CD-nyckeln finns på sidan där du laddar ner ISO-filen.
För tillfället finns det inte någon Svensk version av Windows 7, men en engelsk version ska väl passa de flesta.

Windows 7 Beta - Prova nya Windows gratis

Windows 7 Beta - Prova nya Windows gratis

Hemsida: Microsoft Windows 7