Monthly Archives: April 2010

AxCrypt är ett gratis program för kryptering av filer. Programmet är väldigt smidigt att använda. Efter att du installerat det så kan du högerklicka på en fil eller mapp och kryptera den direkt från Windows högerklicks-meny. Om du krypterar en mapp så krypteras alla filer en och en, hela mappen blir alltså inte krypterad på samma sätt som ett ZIP-arkiv, utan all kryptering av filer sker enskilt.
Om du till exempel har en film krypterad så kan du dubbelklicka på den krypterade filen, därefter kommer en rutan upp som frågar efter ditt lösenord, när du skrivit in det så startas filmen direkt.

Hemsida: Gratis Program För Kryptering Av Filer – AxCrypt

Tack för tipset Svante!

0 A.D är ett gratis Real-Time Strategy-spel som fortfarande är under utveckling. Spelet är alltså inte spelbart ännu utan alpha-versionen riktar sig främst till utvecklare i dagsläget. Anledningen till att vi på gratissaker.com skriver om spelet fast det inte är klart är för att hjälpa projektet att få fler programmerare, grafiska designers, ljuddesigner med mera.
Så om du känner att du kan tillföra något, kontakta WildfireGames.

När spelet är klart kommer det finnas för Windows, Linux och Mac.

Hemsida: 0 A.D – Kommande Gratis Real-Time Strategy-Spel

Uppdaterat: Här kan man numera få tag på BETA-nycklar till APB!

Gratissaker.com har fått tag i en invite till det nya MMORPG-spelet All Points Bulletin (APB). I detta MMORPG-spel så väljer du sida, antingen är du en polis eller också så är du kriminell. Spelet är väldigt fritt, du kan springa runt hur du vill i en mycket stor stad, du kan köra bilar och göra uppdrag och därmed stiga i level.
Du kan få tag i vapen som du använder för att kriga mot det andra “laget”. I början har du bara en pistol men du kan få tag i automatvapen med mera om du levlar lite.

För att ha en chans att vinna en invite till detta nya MMORPG-spel, kommentera här varför just du ska vinna en invite till All Points Bulletin (APB).

Med Font Xplorer så kan du se hur typsnitt ser ut innan du installerar dom. Du kan till exempel välja en katalog på din hårddisk som är full med typsnitt, Font Xplorer kommer sedan visa hur varje typsnitt ser ut och du kan enkelt välja ut de typsnitt som du vill ha.
Programmet är släppt som Open Source och finns endast för Windows. När du installerat Font Xplorer så tar det cirka 2 MB.

Hemsida: Förhandsgranska Typsnitt – Font Xplorer