Monthly Archives: April 2011

UMPlayer är en gratis mediaspelare som kan spela upp nästan alla slags video och ljudfiler (270 olika codecs). Någon som är unikt med den här mediaspelaren är att den innehåller en funktion för att söka efter videos på Youtube och spela upp dom direkt i programmet.
Programmet kan även spela upp skadade filer och även filer som håller på att laddas hem.
UMPlayer kan köras på Windows, Mac OS och Linux. Programmet är släppt som open source.

Hemsida: UMPlayer – Mediaspelare Som Är Ett Bra VLC Alternativ

Med programmet Gimposition så kan du skriva ut ett dokument så det blir som en bok. Programmet skriver ut 2 sidor på varje papper.
När du skrivit ut alla papper och viker ihop dom så får du en liten bok.
Att göra det här manuellt blir lite krångligt eftersom man måste veta vilka sidor som ska sitta på samma papper men med programmet Gimposition så görs det automatiskt.

Hemsida: Skriv Ut En PDF Eller Ett Annat Dokument Till En Bok

Visste du att du kan ladda ner musik från GrooveSharks enorma musikarkiv och spara på din hårddisk? GrooveShark har flera miljoner låtar och med programmet SciLor’s grooveshark™.com Downloader så kan du ladda ner musiken och spara låtarna som MP3-filer.
Om du har ett GrooveShark-konto med spellistor så kan du logga in med programmet och ladda hem musiken direkt från dina spellistor.

Om du är mer intresserad av att streama musiken så läs den här bloggposten.

Hemsida: Ladda Ner Musik Från GrooveShark

Nu när Spotifys villkor ändrats till det sämre när det gäller gratis-versionen så letar väldigt många efter gratis alternativ till Spotify.
Det finns många att välja bland, både bra och dåliga program och tjänster. Den tjänst vi rekommenderar heter Grooveshark.
Utbudet av musik är faktiskt större än Spotifys utbud och man slipper även reklamen helt och hållet. Tjänsten är helt gratis att använda.

Det finns även en gratis tjänst som gör att du kan konvertera dina Spotify-spellistor till GrooveShark. Den tjänsten hittar du här Groovylists.com.

GrooveShark körs direkt i webbläsaren men för dig som vill ha GrooveShark i ett program på samma sätt som Spotify så kan du ladda hem WinGrooves.

Artiklar om Spotify:
E24, DN, AB, CS, Skanskan, SVD.