Monthly Archives: May 2011

Här har du chansen att få en helt gratis iPhone 5. Det enda du behöver göra är att delta i den här enkla tävlingen. Tävlingen går fort att delta i och frågorna är riktigt enkla så alla har chansen att vinna mobilen.

Kubuntu är ett helt gratis operativsystem som är baserat på Linux-distributionen Debian. Programmet är uppbyggt på samma sätt som Ubuntu, det innebär att de program som finns för Ubuntu även går att köra under Kubuntu. Till skillnad mot Ubuntu som använder fönsterhanteraren GNOME så använder Kubuntu sig av KDE.

Kubuntu kan ses som ett gratis alternativ till operativsystemet Windows. Kubuntu kommer med ett office-paket, webbläsare, mediaspelare och många andra program som en vanlig användare kan tänkas behöva. Det enda som brukar sätta stop för att använda sig av Linux istället för Windows är om man spelar spel som enbart är gjorda för Windows eller använder program som inte fungerar under Linux. (vissa Windows-program/spel går dock att köra i Linux) Annars så finns allt en vanlig användare behöver i Kubuntu.

ISO-filen som man behöver för installationen tar cirka 700 MB, du behöver sedan bränna ut den på en CD-skiva eller lägga in den på ett USB-minne för att kunna köra installationen.

Webbsida: Kubuntu

Listary är ett litet tillägg för Windows som gör det enklare att ta fram de filer man letar efter när man får fram “öppna-dialogrutan”.
Du skriver in en del av det filnamn du söker och då tar Listary fram de filer som innehåller den text du skrev in.
Listary finns för Windows XP,Vista, 7 och finns för både 32 och 64-bitars versionen. Installationsfilen tar cirka 1 MB.

Hemsida: Listary – Filtrera Fram Filerna Du Letar Efter