Monthly Archives: February 2012

Gimphoto är ett riktigt bra gratis alternativ till Photoshop. Photoshop är fortfarande kungen bland bildbehandlingsprogram och innehåller såklart fler funktioner än Gimphoto och andra bildbehandlingsprogram. Men i väldigt många fall så använder normala användare inte de flesta funktioner i Photoshop och då skulle Gimphoto duga utmärkt istället.

Gimphotos användargränssnitt är utformat så att det ska påminna så mycket som möjligt om Photoshop så att en övergång till Gimpshop ska bli enkel.
Det gäller både menyerna och verktygen och alla de andra fönster som finns.

Gimphoto finns för både Windows och Linux, och till Windows så finns det även portabla versioner. Installationsfilen för Windows tar cirka 18 MB.

Webbsida: Gimphoto – Gratis Photoshop-alternativ

Potplayer är en mediaspelare som vuxit i popularitet väldigt snabbt, många påstår att den slår VLC, GOMPlayer och andra med hästlängder. Många som förr använt VLC använder numera Potplayer istället.

Potplayer har otroligt många funktioner och du kan ställa in i princip allt som du möjligtvis skulle vilja ändra på. Mediaspelaren innehåller de flesta codecs du kan tänkas behöva. Om du inte skulle gilla Potplayers standard utseende så finns det flera skins att välja bland. Du kan även ladda ner fler skins.

Några av Potplayers funktioner är:
* Spela upp undertexter
* Spela upp skadade AVI-filer
* Tangentbords-genvägar
* Startar snabbt
* Massor av videofilter

Webbsida: Potplayer

Tribler är ett program som gör det väldigt lätt att ladda ner torrents. Istället för att besöka en torrent-sida så söker du helt enkelt efter filen du vill ladda ner direkt i programmet Tribler, du får upp en lista på resultat och väljer därefter vad du vill ladda ner.

Det speciella med Tribler är att det är programmerat för att fungera helt utan en tracker.

tribler

Webbsida: Tribler