2 program för att få Windows 10 att stänga av övervakningen

Det är nog inte många som missat att Windows 10 samlar information om användaren och skickar det till sina servers. Exakt vad för information som skickas är oklart. För alla dom som inte gillar tanken på att bli övervakad av Microsoft varenda sekund dom använder datorn så finns det som tur är program som hjälper till att sätta stopp för övervakningen.

Stoppa övervakningen i Windows
Stoppa övervakning i Windows

Dessa 2 program är helt gratis och båda är enkla att använda. I princip så installerar man dom bara och trycker på en knapp och låter programmen sköta sitt.

DWS – (Destroy Windows Spying)
Det här programmet stänger av vissa uppdateringar som har med övervakning att göra, samt blockerar vissa IP-adresser till Microsofts servrar. På DWS webbsida kan du läsa mer om exakt vad programmet gör för att hindra övervakningen av ditt datoranvändande.
Programmet stödjer Windows 7, 8, 8.1, 10.

Ladda ner DWS här!

Spybot Anti-Beacon
I princip så kan man säga att Spybot Anti-Beacon gör samma saker som DWS men eftersom övervakningen i Windows finns i så många appar och till mängder av IP-adresser så kompletterar Spybot Anti-Beacon DWS och skyddet blir mer komplett.

Ladda ner Spybot Anti-Beacon här!

Gratis program för att hitta trådlösa nätverk nära dig (och se all info om dom)!

Om du är intresserad av att kolla vad för slags trådlösa nätverk det finns i din närhet så finns det ett helt gratis program som heter Vistumbler som kan hjälpa dig med det. Programmet visar även all slags information som man kan tänka sig om nätverken det hittar. Kryptering som används, signalstyrka, router-märke, hastigheter med mera.

Vistumbler
Vistumbler

Vistumbler är släppt som OpenSource och finns bland annat för Windows, det går att ladda hem en installationsfil eller en zip-fil där programmet är helt portabelt. Storleken ligger på cirka 7 Mb.

Ladda ner Vistumbler här!