Gratis anteckningsprogram för Windows, Linux och Mac

Om du söker ett program som kan hantera dina anteckningar, ”att göra”-listor och liknande så borde du prova programmet KeepNotes som är gratis (open source) och finns för Linux, Windows, MacOS X. Det har några år på nacken men det fungerar riktigt bra i alla fall.

I KeepNote så kan du skapa olika kataloger och placera dina anteckningar i dom i en slags trädstruktur så du enkelt kan hitta det du söker, dessutom finns det en sökmotor inbyggd i programmet.

Det klarar även av att hantera bilder och andra slags filer om du skulle vilja ha det bland dina anteckningar. Dessutom så man kan ställa in textstorlek, färg på både text och bakgrund och även typsnitt.

KeepNote
KeepNote

Man behöver inte klicka på ”Spara” eller liknande utan det du skriver sparas direkt automatiskt.
Programmet tar automatiskt backup av din databas om något skulle råka gå fel med databasen du använder.

Vi kan passa på att nämna ett annat bra antecknings-alternativ för Windows heter Treepad.

Installationsfilen för KeepNote tar cirka 8 MB.

Ladda ner KeepNote på här!

Ta bort dubbletter med Duplicate Files Finder

Med ett gratis program som heter Duplicate Files Finder så kan du enkelt hitta filer på din dator som du har dubbletter av. Speciellt foton och andra slags bilder händer det ofta att man har ligger i olika mappar och som bara tar upp onödig plats.

Programmet söker igenom de hårddiskar eller mappar som du anger att du vill söka igenom och du kan även välja vilka slags filer den ska kolla efter.

När sökningen är klar så visas en lista på alla filer som du har dubbletter av och du kan sen högerklicka på de olika filerna och välja om du till exempel vill ta bort dom.

Duplicate Files Finder
Hitta filer som är dubbletter

Programmet finns för både Windows och Linux och även källkoden finns tillgänglig.
Installationsfilen för Windows tar endast 1.5 MB så det går väldigt snabbt att ladda ner.

På Duplicate Files Finders webbsida så står det att det fungerar upp till Windows Vista men webbsidan har inte uppdaterats på ett tag och programmet fungerar utmärkt på senare versioner av Windows också.

Vi kan även passa på att rekommendera programmet Bleachbit som rensar bort onödiga filer från din dator så att du kan frigöra ännu mer utrymme.

Ladda ner Duplicate Files Finder!

Youtube till MP3-konverterare, direkt i din webbläsare!

Ibland så hittar man en riktigt bra låt eller någon annan slags Youtube-video som man skulle vilja ladda hem i mp3-format och givetvis är det fullt möjligt. Det enklaste sättet är att använda en webbsida som gör hela jobbet åt dig utan att du behöver ladda hem och installera något program.

YTMP3
Youtube till MP3

Det finns 2 riktigt bra webbsidor som vi rekommenderar för detta.
Den första heter YTMp3.cc och du skriver in adressen till den Youtube-video du är intresserad av att göra till en MP3-fil och klickar sedan på ”Convert”. Därefter så klickar du på den blå Download-knappen (inte den svarta Download-knappen då det är reklam) för att börja ladda ner filen.

Besök YTMp3.cc

En annan tjänst som fungerar på samma sätt som YTMp3 heter Convert2Mp3. Där kan du välja mellan fler olika ljudformat och du kan även ladda hem hela videon i olika format.

Besök Convert2Mp3

Gratis musik i din Android-mobil! Slipp onödiga utgifter!

Idag används mobiler för så mycket annat än att bara ringa och SMSa. De fylls med spel, Facebook, Instagram och mängder av andra appar för alla slags ändamål.
Många använder Spotify för att lyssna på musik och visst är det en riktigt bra produkt som blivit väldigt populär. Men många personer, speciellt yngre har inte råd att betala månadsavgiften.

Vad man inte ska glömma är att MP3-låtar fortfarande används av många, och nyare lossless-format finns ju också som också används av de som är riktigt kräsna med kvaliteten på ljudet.

Så hur ska man få tag i musiken då? Vi har 2 alternativ här under:

1: Ladda hem låtar gratis
Med ett program som heter Songr som är helt gratis så kan man söka och ladda hem låtar i MP3-format. Kom ihåg att du enbart får ladda hem låtar som inte är upphovsrättsskyddade eftersom det händer att såna låtar dyker upp i programmet rätt ofta. Songr kan du läsa mer om här.

2: Superbilliga albums och enskilda låtar
För att köpa både hela album och enskilda låtar till extremt låga priser som du sedan får ladda hem i MP3-format så rekommenderar vi webbsidan Iomoio. Ett album kostar ofta runt ~20 kr och om man bara vill köpa en enstaka låt så kan man göra det. En låt från Metallica – Black Album kostar bara 1.2 kr. Du laddar som sagt hem MP3-låtarna och har köpt dom lagligt.

Men nu måste du ha en bra app till din android-mobil för att kunna spela upp låtarna, eller hur?

Vanilla Music

Vi rekommenderar en gratis app som heter Vanilla Music. Det är en app som är open source och inte innehåller någon irriterande reklam som så många andra appar.
Det kan hantera spellistor, spela upp efter kataloger, artist och filernas taggar.

Formaten som kan spelas upp är MP3, OGG, FLAC, PCM. Det finns många funktioner som kan ställas in i programmet som till exempel att byta tema, visa albumbilder, det kan både starta uppspelning och avsluta när man sätter i och drar ur hörlurarna.

Ladda ner Vanilla Music hos Google Play