Förminska dina foton utan kvalitetsförlust!

Caesium Image Compressor är namnet på det här användbara programmet för bildkonvertering som gör jobbet väldigt bra, speciellt om man har en stor samling högupplösta bilder som tar väldigt mycket plats på hårddiskarna.

Eftersom många fotografer fotar med extremt hög kvalitet, så kanske det inte riktigt alltid är så att man vill offra alltför mycket utrymme på hårddisken när man lägger över allt till datorn.

Caesium - Förminska dina foton

Bland alla de inställningar som finns så går det bland annat att välja ett helt annat filformat på de nya filerna som skapas, till exempel från JPG till PNG eller så kan man använda sig av samma filformat som originalfilen.

Ställ sedan in den storlek du vill ha på de nya förminskade/konverterade bilderna, antingen anger du det i procent eller i pixlar.

I vårat test med originalfoton där storleken var 3888×2592 pixlar så ställdes inställningarna på att förminska bilderna med 50% och spara i JPG-format med en bildkvalitet på ”83”.

Detta gav ett resultat på cirka 90% mindre storlek totalt. Mappen med 664 högupplösta bilder som från början tog lite över 2 GB, tog nu bara 207 MB och då hade de flesta nykonverterade bilder en storlek på 1296×1944 pixlar och med en kvalitet som absolut anses som godkänd.

Caesium Image Compressor går att ladda hem och använda helt gratis. Välj mellan installationsfilen eller den portabla versionen.
Programmet är släppt som Open Source, och för den som vill åt källkoden så finns den tillgänglig på GitHub.

Besök Caesium Image Compressor, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.