Ghostery – Gör dig mer anonym på nätet gratis

De flesta webbsidor använder idag olika tjänster för att hålla koll på sina besökare på ett eller annat sätt, många webbsidor använder dessutom flera stycken av dessa tjänster. Google Analytics, Facebook, Twitter, Statcounter, Google Adsense, Doubleclick är bara ett fåtal av dessa ”trackers” som samlar information om dig. På tidningen DN.se finns till exempel 10 olika ”trackers”.

Det kan vara lite skrämmande när man tänker efter vad för slags information dessa ”trackers” har samlat på sig om just dig. Att hålla sig anonym är riktigt svårt. Facebook vet till exempel redan om deras medlemmars namn, adress och mycket annat så de kan enkelt se precis vem det är som besöker vissa webbsidor förutsatt att webbsidan använder någon av Facebooks tjänster.

Men det finns sätt att göra sig lite mer anonym på nätet som dessutom är helt gratis. Ett sätt att bli av med många av dessa ”trackers” är att installera en plugin i webbläsaren som heter Ghostery. Ghostery innehåller en lista på hundratals olika trackers och blockerar dom när du surfar runt på nätet.

Om Ghostery blockerar något som du egentligen inte vill ska blockeras så kan du enkelt avbocka just den ”trackern” i Ghosterys inställningar.
Ghostery finns för Firefox, Safari, Google Chrome, Opera och Internet Explorer.

Webbsida: Ghostery

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.