Gratis mail-program till Windows

Claws Mail är ett gratis mail-program som finns för Windows, Linux och FreeBSD.

Det är väldigt resurssnålt och fungerar därför riktigt bra även på äldre datorer.

Gränssnittet är likt många andra mail-program. Till exempel skulle man kunna jämföra det med det mer populära mail-programmet ThunderBird som också är gratis.
ThunderBird finns dock på Svenska, något som Claws Mail inte gör.

Claws Mail är enkelt att förstå sig på. Så länge man har alla korrekta anslutningsuppgifter till sin mail så är det väldigt enkelt att sätta upp kontot i programmet så man kan börja använda sin mail.

Clawm Mail - Gratis mail-program till Windows

Skulle du inte gilla utseendet på programmet så kanske du blir glad av att läsa att det faktiskt finns andra teman att ladda hem. Eller så kanske du vill skapa ett eget?

Mail-programmet är som tidigare sagts resurssnålt. Det innebär att man dragit in på vissa funktioner. Men efter installationen så kommer man givetvis åt de mest grundläggande funktionerna som krävs för att kunna använda sin mail.

Men det finns även plugins man kan ladda hem gratis som ger programmet fler funktioner. Till exempel så kan man få det att visa PDF-filer direkt i programmet.

Man kan även få det att visa mails i HTML-format och det finns en funktion som gör att programmet automatiskt kommer ihåg alla mail-adresser som mailats med.

Ett annat alternativ till mail-programmen Claws Mail och ThunderBird heter Sylpheed.

Claws Mails installationsfil när det gäller Windows-versionen ligger på runt 30 MB.

Besök Claws Mail, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.