Komprimera och extrahera filer och mappar

Det finns ett antal program för att sköta uppgiften med att både komprimera filer och mappar och att extrahera deras innehåll. I Den här artikeln väljer vi att tipsa om gratis-versionen av Bandizip.

Något som skiljer gratis-versionen av Bandizip från betalversionerna är bland annat att det inte görs något malwareskanning av innehållet i gratis-versionen. Detta är något som egentligen inte spelar någon roll eftersom du redan har ett bra antivirusprogram installerat på datorn som du snabbt kan skanna filen med, eller hur?

Om du inte har det så rekommenderas det starkt att du installerat ett. Det finns massor av bra gratis antivirusprogram att välja mellan.

Bandizip Komprimera Och Extrahera Filer

En annan funktion som inte heller följer med i gratis-versionen av Bandizip är en lösenordshanterare, så det gäller att du håller reda på alla lösenord själv. Ett bra program som kan hjälpa dig med detta är lösenordshanteraren KeePass som vi tidigare tipsat om.

Ytterligare en funktion som inte följer med är möjligheten att reparera skadade filer. Detta är något som generellt fungerar mycket dåligt och därför är det enligt oss inte någon funktion som man ska känna att man missar.

Likaså ”Password Recovery”-funktionen. Den använder troligtvis så kallad Brute Force-teknik för att knäcka lösenordet. Och har du valt ett bra lösenord till din arkiverade fil som innehåller versaler, gemener, siffror och specialtecken och är lagom långt så kommer det troligtvis ta åratal att knäcka lösenordet.

Med allt detta sagt så måste vi påstå att det populära programmet Arkiveringsprogrammet 7-Zip är ett bättre val för komprimering och extrahering av filer. Det är en helt gratis fullversion av programmet och inte en version med begränsningar.

Bandizip kan hantera följande format: RAR, ZIP, 7Z, ALZ, EGG, TAR, BZ2, BH, LZH, GZ, ISO, CAB, WIM, XZ, ARJ, och Z.

Bandizip finns för Windows och för Mac. Storleken på installationsfilen för Windows tar cirka 6.5 MB.

Besök Bandizip, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.