Strawberry Music Player: Spelar upp de flesta musikformat (Win,OS X,Linux)

Strawberry Music Player är en vidareutveckling av källkoden från mediaspelaren Clementine som främst varit populär inom Linuxkretsar.

Men allt eftersom utvecklandet av Clementine tyvärr minskat och de olösta buggrapporterna stadigt ökar i antal, och ingen verkar vilja ta tag i projektet så är det inte en helt otrolig gissning att några personer valda att använda den fria källkoden från Clementine till att vidareutveckla något nytt och förhoppningsvis bättre.

Utvecklarna till Strawberry Music Player beskriver programmet som anpassat för musiksamlare och entusiaster.

Strawberry Music Player

Det finns stöd för att spela upp en stor mängd olika ljudformat. Till exempel: WAV, FLAC, WavPack, DSF, DSDIFF, Ogg Vorbis, Speex, MPC, TrueAudio, AIFF, MP4, MP3, ASF & Monkey’s Audio.
Det finns även stöd för vanliga musik-CDs, och när det gäller stödet för spellistor är även det stort.

För att kunna organisera din musik bättre så finns det bland annat funktioner för att hämta ”taggar” till dina låtar genom tjänsten MusicBrainz.
Likaså finns det möjligheter att få fram låttexterna och även coverbilder.

En annan funktion som många säkert finner användbar är möjligheten att kunna styra musiken från en Android-mobil.

Strawberry Music Player finns för Windows, Mac OS X och en mängd olika Linux-distributioner. Källkoden finns även den tillgänglig för nedladdning.
Installationsfilen för Windows tar cirka 65 MB.

Innan du bestämmer dig för att prova programmet så rekommenderar vi att du läser om musikspelaren MusicBee som är riktigt populär. (Dock finns MusicBee enbart för Windows)

Ladda ner Strawberry Music Player här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.