T-Clock – Förbättra Windows klocka. Visa datum, vecka med mera

Windows egna klocka som man oftast har längst nere i högern hörn som oftast bara visar tiden på dagen kan man tycka borde ha förbättrats markant eftersom Windows i dagsläget är uppe i version 10. Men den har mer eller mindre sett exakt likadan ut i flera år.

T-clock är ett litet portabelt program som kan göra många förbättringar. Förutom att enbart visa tiden så kan den visa dag/månad/år. Dessutom kan det visa vilken vecka det är på året.
Det finns även en funktion för att ställa timers och att få T-Clock att alltid spela upp ljud som till exempel kyrkklockor vissa tider på dygnet om man nu vill det.

T-clock har även förbättrat kalendern/månadsöversikten som nu kan visa en månad bakåt, aktuell månad och månaden framåt om man klickar på klockan. Den kan även visa veckonummer i kalendern. Du kan även ändra många olika inställningar i den här delen. Listan på alla funktioner är lång och vi rekommenderar att du läser om dom på deras webbsida eller helt enkelt laddar hem programmet och går igenom inställningarna.

T-Clock – Bättre än Windows egna klocka

T-clocks meny kommer du åt genom att högerklicka på klockan. Det finns massor med olika sorters insättningar du kan göra här.
Du kan välja vilket typsnitt, färg och storlek du vill ha på texten och du har möjlighet att ställa in exakt hur och vad du vill ska visas.

I screenshotet så används följande rad text under ”T-Clock options” / ”Time format”.
”Advance clock format”:
H:nn | dd-mm-yy \n "D:"ddd | V:Wi

Programmet startar med Windows om man själv väljer att det ska göra det och din klocka byts då automatiskt ut mot T-clock. Det tar heller inte mycket RAM-minne, utan använder endast cirka ~1 MB minne när det är igång, datorns processor används knapps alls.

ZIP-filen som man laddar ner ligger på cirka 1 MB, det är många av ljudfilerna som tar upp mest plats och dom kan man ta bort om man känner för det. Programmet finns för både Windows 32-bit och 64-bit. Det går även att få tillgång till programmets källkod på samma sida.

Du kan ladda ner T-Clock gratis här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.