Tjänst som erbjuder gratis bilder för dina projekt

Om du skulle behöva ett par bilder att använda i dina projekt, vare sig det är bilder för bakgrunden till en webbsida, ett program du utvecklar, videoklipp eller vad det nu kan tänkas vara så kan Pixabay vara något för dig.

Den här webbsidan har tusentals fantastiska foton och alla möjliga slags bilder att välja bland.
Det spelar ingen roll vad för kategori det är man arbetar med, hos Pixabay kan vi garantera att du kommer hitta en riktigt bra bild du känner dig nöjd med.

Bilderna är uppdelade i kategorier, det finns även ”tags” och givetvis en sökfunktion som hjälper till att hitta rätt bland alla tusentals bilder.

Välj bland massor av bilder för dina projekt

Upplösningen på de flesta bilder är riktigt bra. När du laddar ner bilderna så kan du välja bland flera olika upplösningar.
Det är ju inte alltid man behöver bilder i HD.

Det krävs ingen registrering eller epost-uppgifter för att ladda ner någon bild.
Men det är en fördel att registrera ett konto för då behöver man inte skriva in en captcha-kod varje gång man vill ladda ner en bild, som man annars behöver göra om man laddar ner utan ett konto.

Dessutom kan man passa på att lämna en kommentar till den person som delar med sig av bilden helt gratis, sånt uppskattas givetvis vilket möjligtvis bidrar till att fotografen/bildskaparen känner sig uppskattad och delar med sig av ännu mer material.

Beroende på vad för sorts projekt du skapar så har vi ett litet tips för dig om det skulle hända att du arbetar med ett video-projekt.

Kdenlive är en gratis video-editor. Den fungerar dessutom på de flesta operativsystem som till exempel Windows, Linux och Mac. Den är ”Open Source” vilket vi på GratiSaker.com gillar starkt.

Vi har även en artikel där vi tipsar om en tjänst som erbjuder royalty free videos i 4K-upplösning som säkert kan komma till användning för den som arbetar mycket med videos.

Besök PixaBay, Klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.