Bästa gratis IRC-klienten för Windows, Mac & Linux!

HexChat är en väldigt bra och mångsidig IRC-klient som finns för Windows, Linux och MAC OSX men också andra operativsystem. Det är släppt som öppen källkod och helt gratis att använda och man slipper reklam och annat störande.

Antalet funktioner och olika inställningar man kan göra är väldigt stort och det har givetvis stöd för olika teman och plugin/scripts likaså.
Det går att vara uppkopplad mot olika servers samtidigt om man vill åt kanaler som bara finns på vissa servers. Programmet kan även kontrollera din stavning på flera olika språk.

Visst kan jag medge att temat här över kanske inte är det vackraste. Det finns färdiga teman att ladda ner men om man vill kan man givetvis ordna till sitt eget från grunden.

En bekant till mig blev väldigt förvånad när han fick veta att jag med många flera fortfarande använder IRC. Även om till exempel Facebook och andra sociala medier tagit en stor del av IRC-nätverkens antal användare så finns det än idag många aktiva kanaler, och det gäller även Svenska kanaler som till exempel Sweclockers-kanal som man kan hitta på QuakeNet.

Besök HexChats webbsida, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.