Bästa programmet för att sortera bilder

Det händer att man samlar på sig massor av bilder från till exempel en semester eller något annat tillfälle.

Ibland så kan bilderna ligga i fullständig oordning. Det är väldigt jobbigt när man ska gå igenom och titta på dom.

Men det finns program som kan hjälpa dig med att sortera dina bilder. Men det finns många program att välja bland och flera av dom fungerar tyvärr inte så bra.

Det bästa programmet för att sortera bilder

Vi på GratisSaker.com har testat flera av programmen och kom fram till att programmet som heter XNView MP är ett av dom absolut bästa för att sortera bilder.

Med gratis-programmet XNView MP så ser du enkelt all tänkbar information som kan behövas om bilderna och givetvis så visas även bilden upp i form av en så kallad thumbnail.

Storleken på thumbnailen kan ändras så att man kan få fram riktigt stora förhandsvisningar av sina bilder om man vill det.

Xnview Mp 1
XNView MP

Sortering av bilderna

Genom att använda funktionen för sortering, som är extremt genomarbetad, så kan du sortera bilderna på massor av olika vis.

Programmet kan till exempel läsa av data från varje foto och sortera dom i korrekt datum/tid form, då spelar filnamnet ingen roll. Detta är något som hjälpt många få ordning på sina bilder.

Man kan även sortera bilderna genom namnet, storleken, bildens storlek, bildens ratio, hjöd, bredd med mera.

Vi räknade till 19 olika sorteringssätt av bilder så det finns stora valmöjligheter som gör att man kan få sorteringen av sina bilder helt rätt.

Programmet har flera olika layouts

Programmet har mängder med olika layout-inställningar. Vilket är bra eftersom man kan få olika arbetsytor i programmet i andra storlekar genom att använda vissa layouter.

Konvertera enkelt dina bilder

Programmet kan inte bara sortera bilder. Det klarar även av att konvertera dom till andra format om det är något man vill göra.

Foton kan ju normalt ta upp stor plats på hårddisken så en sån funktion är riktigt smidig att ha tillgänglig.

Samma företag har även skapat programmet XNConvert som är speciellt skapat just för bildkonvertering.

Ett program för flera olika plattformar

XNView MP är helt gratis för privatpersoner. Det är ett program som finns för flera olika plattformar. Windows, Linux och Mac. Det finns även portabla versioner av programmet.

Besök XNView MP, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.