Drabbats av Ransomware? Rädda dina filer gratis såhär!

Har du råkat ut för ett så kallat ransomware som ofta kräver att du betalar en viss summa pengar, som för det mesta är Bitcoins eller någon annan kryptovaluta för att kunna ”låsa/avkryptera dina filer?

Det är väldigt tråkigt när man riskerar att förlora viktiga dokument pga illvilliga personer som ligger bakom dessa så kallade ransomware.
Men om du har tur så finns det ett par program som kan vara till hjälp och avkryptera dina filer. Några av företagen som kommer till räddningen är välkända tillverkare bakom antivirus-program som du säkert känner igen namnet på.

Till exempel Kaspersky, Trend Micro, AVAST är bara ett par exempel på företag som har gett sig in i kriget mot ransomware och förhoppningsvis hittar du ett program som klarar av att avkryptera just dina filer som drabbats, även bort det ransomware som infekterat ditt system.

Listan på olika ransomware växer tyvärr ständigt och blir allt mer avancerade men antivirus-skaparna gör sitt bästa för att hänga med och hjälpa de användare som drabbats.

Det finns som sagt flera verktyg att välja bland och det är inte alls säkert att det ransomware du drabbats av är något som dessa program klarar av men kolla igenom dom så du ser exakt vad för ransomware de kan hjälpa dig med att få bort.

1: Trend Micro Ransomware File Decryptor

Avast är känt för att erbjuda ett väldigt bra antivirusprogram helt gratis.
Även de har utvecklat flera anti-ransomware program.

2: Avast Anti-Ransomware

Det 3e och sista företaget vi tipsar om här är Kaspersky som också erbjuder sin anti-ransomware-produkt helt gratis.

3: Kaspersky Anti Ransomware Tool

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.