Förstör hårddiskens data innan du gör dig av med den

Funderar du på att sälja din dator, enbart en hårddisk eller ett USB-minne?

Då ska du veta att bara för att man tar bort filer i Windows och tömmer papperskorgen så innebär det inte att dom är borta.

Dom går ofta att återställa. Och om du säljer din dator så kanske du inte vill att någon återställer dina filer och rotar runt bland dom?

Med ett gratis program kallat HardWipe så kan du enkelt skriva över alla gamla filer med skräpdata så att ingen kan återställa dina filer.

Om du vill prova på att hitta vad som finns gömt på en gammal hårddisk, prova QPhotoRec, det är helt gratis. Det gör det möjligt att återställa bilder som hittas på hårddisken eller USB-minnet, även fast man tagit bort dom.

Hardwipe - Gör filer oåterställbara
Hardwipe

Ett annat gratis program som också kan hjälpa dig med att ta bort spåren efter dina filer och skriva över dom heter Privacy Eraser Free. Det kan också ta bort webbhistoriken och annan slags historik som finns på din dator.

Programmet HardWipe är inte bara till för att använda på hela hårddiskar utan man kan även använda det för att skriva över enskilda filer om man skulle vilja det.

Med HardWipe så har du möjligheten att välja att skriva över filerna med olika algoritmer. Alla algoritmer är dock inte tillgängliga i gratis-versionen.

HardWipe finns för Windows och tar cirka 10 MB som installationsfil.

Besök HardWipe, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.