Gratis klon av det klassiska spelet Civilization

Dom flesta känner nog igen spelet Civilization eller har i alla fall hört namnet tidigare. Sid Meier’s Civilization är ett mycket populärt spel som kom som första version år 1991. Sedan dess har flera versioner av spelet släppts.

Freeciv är en gratis klon av spelet Civilization som släppte sin första version 1996. Spelet går i korthet ut på att skapa en hel civilisation med städer, arméer och allt som hör till.

Du spelar från förhistorisk tid och sen spela det till ”framtiden”. Precis som spelet Colonization så är det ett turbaserat spel. (FreeCol är en gratis klon av Colonization).

Freeciv Screenshot - Gratis klon av Civilization

Varje gång det är din tur att göra dina drag så kan du välja mellan att flytta dina spelare, bygga eller förbättra dina städer eller förhandla med andra spelare.

Det går också ut på att man ska forska fram olika saker för att kunna ta sig vidare i spelet. Det är värt att nämna att spelet kan spelas både som singleplayer men även i multiplayer.

Spelet finns för Linux, macOS och Windows. Det finns 3 olika versioner av spelet att välja mellan när man ska ladda ner det.

GTK-klienten har en mer traditionell stil och liknar till utseendet Civilization 1 och 2.
SDL-klienten liknar mer Civilization 3 och senare versioner.
QT-klienten är en mix av den traditionella och den nya moderna stilen.

Själva spelet skiljer sig inte mellan klienterna, enbart kontrollerna, layouten och gränssnittet.

Spelets installationsfil för Windows tar cirka 40 MB.

Besök Freeciv, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.