Gratis musikspelare till datorn som klarar de flesta formaten

Det finns väldigt många musikspelare att välja bland. I början när MP3-filer började dyka upp så var Winamp standard-valet men det var längesen det, nu finns det program som har mycket fler funktioner än Winamp och som spelar upp filer i många olika format.

I det här inlägget så tänkte vi tipsa om en gratis musikspelare som heter Clementine. För er som använt Amarok kommer säkert känna igen gränssnittet då Clementine är inspirerad av just det programmet. Programmet indexerar dina musikfiler och har en inbyggd sökfunktion som gör att du enkelt kan hitta den låt du vill åt. Givetvis finns det funktioner för att bygga spellistor och du kan även komma åt internet-radiostationer.

Clementine musikspelare
Clementine musikspelare

Programmet innehåller även en funktion för att omkoda musikfiler. Till exempel så tar lossless-format som till exempel FLAC upp mer diskutrymme än de flesta MP3-filer och då kan man använda Clementine för att få ner filstorleken men samtidigt behålla en hyfsad kvalitet på ljudet.

Clementine finns till Windows, Linux och OSX. Och om man vill ha källkoden så finns även den tillgänglig. Det finns även en app till Android-mobiler/tablets som gör att du kan styra musikspelaren på din dator.

Ladda ner Clementine för din dator här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.