Identifiera MP3-låtar och ljudfiler gratis online

Har du en ljudfil i något format som du inte vet artist eller låtens namn på? Det finns flera tjänster online som kan hjälpa dig med att identifiera både artist och låtnamn.

Med tjänsten som vi rekommenderar som heter ACRCloud Music Recognition Services behöver man varken registrera sig eller installera någon webbläsar-plugin för att använda sig av den.

Genom att ladda upp filen som kan vara i flera olika ljudformat (som till exempel mp3, wav, mp4, avi, flv) så kommer ARCCloud att söka igenom sin enorma databas efter ett resultat som passar.

ACRCloud Music Recognition Services
Identifiera en låt i flera olika ljudformat

Man kan välja mellan att ladda upp filen direkt på webbsidan, eller om man nu vill installera en plugin för till exempel webbläsaren Chrome för att lättare kunna använda tjänsten i framtiden så kan man göra det. Det går även att spela in ljud direkt från sin dators mikrofon.

Om man vill veta vad för artist och låt det är i en speciell Youtube-video så kan man med någon av dessa 2 tjänster för att konvertera Youtube-videon till en MP3-fil och sen ladda upp den till ARC.

Besök ACRCloud Music Recognition Services!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.