KeePass – gratis lösenordshanterare

En lösenordshanterare är i dagsläget mer eller mindre ett måste. Efter att man använt sig av Internet ett par år så har man till slut samlat på sig massor av olika lösenord.
Eftersom man inte ska använda ett lösenord mer än en enda gång så kan det bli väldigt svårt, om inte omöjligt att komma ihåg alla man samlat på sig.

Och att skriva upp alla lösenord i en vanlig textfil är ingen bra lösning ur säkerhetssynpunkt.

KeePass är en gratis lösenordshanterare kommer till räddningen. Det är speciellt framtaget just för att du ska kunna hålla koll på alla dina lösenord.

Keepass Losenordshanterare
KeePass – Gratis lösenordshanterare

Alla dina lösenord kommer därefter skyddas av ett så kallat masterlösenord. Det är lösenordet som du använder för att öppna KeePass-filen så du ser alla dina lösenord som finns nedskrivna i programmet. Det är därför väldigt viktigt att du håller reda på ditt masterlösenord.

När du lägger till ett nytt lösenord för till exempel en webbsida så skriver du in användarnamn, lösenord, webbsidans adress.
Och ibland så kanske man behöver fylla i något mer än bara användarnamn och lösenord. Och då har skaparna bakom KeePass lags till ett fält för anteckningar som kan vara bra att använda sig av ibland.

Originalprogrammet finns enbart för Windows, och det finns en portabel-version att ladda hem om man föredrar det.

Det finns även icke-officiella versioner av programmet som använt sig av KeePass kod för att tag fram versioner för andra operativsystem än Windows.

Webbläsar-tillägg, Android, iPhone, iPad, MacOS, Blackberry med mera.

Besök webbsidan, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.