Omvandla HEIC till JPG gratis

Tar din iPhone eller iPad foton i HEIC-formatet? När du kopierar över filerna exempelvis till en Windows-dator så konverteras filerna oftast automatiskt till JPG.

Men du kanske vill behålla filerna i HEIC-formatet för att spara plats? I din iPhone eller iPad så kan du stänga av den här inställningen så bilderna överförs utan att omvandlas till JPG.

Så vad är HEIC-formatet egentligen och varför går det inte att spara ner dom i HEIC-formatet på datorn från början?

Kort sagt kan man säga att HEIC är ett högeffektivt bildformat skapat av företaget Apple. Bildfilerna tar cirka hälften av storleken som en JPG-fil gör fast att bilderna har samma kvalitet.

Bilderna omvandlas eftersom Windows just nu inte har stöd för bildformatet.

Omvandla HEIC till JPG

Problemet med HEIC-filer är dock att Windows inte alltid har stöd för att visa dom. Men det är just här programmet CopyTrans HEIC kan hjälpa dig. Med programmet installerat så kommer du kunna visa HEIC-filerna utan problem.

CopyTrans gör det möjligt att visa HEIC-bilderna i många olika program som förut haft problem att visa som. Till exempel så kommer du kunna visa bilderna i Irfan View som är ett populärt visningsprogram för bilder.

Omvandla HEIC till JPG

Dessutom kan programmet hjälpa dig att omvandla HEIC-filer till JPG-filer om du i efterhand skulle vilja göra det. Högerklicka bara på en fil och välj ”Convert to JPG with CopyTrans” och sen är det klart.

Du kan även omvandla flera HEIC-filer till JPG samtidigt genom att markera alla filer och högerklicka på dom och sen omvandla dom genom menyn som visas.

Genom att använda den här funktionen kan du omvandla hundratals HEIC-filer till JPG samtidigt.

Programmet finns för Windows och tar cirka 10 MB.

Besök CopyTrans, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.