Ritprogram gratis till Windows och Mac

FireAlpaca är ett riktigt bra och välutvecklat gratis ritprogram för både Mac och Windows.

Ritprogrammet är skapat för att vara så enkelt som möjligt för användare att komma igång med, även fast det är kraftfullt. Så det passar lika bra för nybörjare som för de mer professionella som arbetat mycket med ritprogram förut.

Ritprogrammet kräver ingen kraftfull dator för att fungera, utan kan köras på äldre datorer utan problem. Det startar även riktigt fort i jämförelse med till exempel Adobe Photoshop eller Gimpshop.

Programmet innehåller massor av olika verktyg att använda. Rita och måla med penna, pensel, spray eller vattenfärger. I en liten ruta så ser du en förhandsvisning av hur penseldraget kommer att se ut.

Det går även att skapa sina egna penslar.

Programmet innehåller en funktion som heter Brush Store. Där kan man lägga till massor av olika penslar helt gratis. Det finns väldigt många att välja bland. Leta bara upp den pensel du vill ha och tryck på ”Download”. Penseln laddas då ner och är färdig att användas direkt.

Firealpaca - Gratis ritprogram till Windows och Mac

Programmet är helt gratis att använda och kommer inte med några reklam-program som installeras eller liknande. Det enda som kan ses som en slags betalning för programmet är att en liten ruta visas med reklam vid start av programmet.

Men det är bara att klicka på OK-knappen och sen kan man börja använda programmet direkt.

I ritprogrammet kan man använda sig av olika lager. Det finns även verktyg för att skapa animationer. Men om man vill skapa animerade filmer så är nog detta program bättre.

Ett par filter som att till exempel skapa oskärpa, ändra färger, skapa moln eller sand med mera finns också.

Ritprogrammet tar cirka 27 MB och finns både som installationsfil och portabel version. Det finns både för Windows och Mac.

Om du istället vill använda ett bildbehandlingsprogram som fungerar direkt i din webbläsare utan nedladdning så prova Photopea som är väldigt likt Adobe Photoshop.

Besök FireAlpaca, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.