CherryTree håller ordning på alla dokument utan krångel

Programmet som kallas CherryTree är ett riktigt smidigt program för att kunna hålla reda på alla dokument och anteckningar som man vill spara på, och som ständigt växer i antal.
CherryTree är helt gratis att använda, det är släppt som Open Source och finns för Windows, Linux och Mac OS X.

En av de första och viktigaste funktionerna som man märker av när man startat programmet är att det använder sig av så kallade ”noder” (enkelt förklarat: en slags katalogstruktur där du själv väljer ”node” eller ”undernode” för det dokument du vill skapa).

Det har även funktioner för att sätta ”taggar” på dokument och anteckningar om man vill göra det ännu enklare för sig att hitta de dokument eller anteckningar man söker.
Det har givetvis också riktigt bra sökfunktioner för att söka igenom alla dokument och en annan sökfunktion för att söka igenom det dokument du arbetar med.

I trädet med ”noder” så kan man välja ikon och färg för varje ”node” man skapar, detta gör det enklare att direkt hitta den ”node” man är ute efter.

CherryTree kan spara ner dokumenten i Rich Text Format där bilder, textstorlek med mera kan användas, om du klarar dig med enklare textfiler som laddar snabbare så går det att välja samtidigt som du skapar dokumentet.

Att skriva om alla funktioner skulle ta för lång tid men några till som är värda att nämnas är: Kryptering av hela databasen med lösenord, teman och färger kan ändras, många import & exportfunktioner, noder under varandra för att kunna katalogisera bättre, stavningskontroll.

Installationsfilen för Windows ligger på cirka 21 MB.

Ladda ner CherryTree på deras webbsida

Om du inte är nöjd med CherryTree så finns det många alternativ. Bland annat Wikipad och TreePad.

VUE är ett annat program för att hålla reda på dokument och anteckningar men med ett mer mindmap-liknande utseende.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.