Duplicati Lagrar Krypterade Säkerhetskopior Online Gratis!

Gratis-programmet Duplicati som finns för Windows, MacOS och Linux (Open Source – Licens: LGPL), används för att skapa krypterade backups/säkerhetskopior av dina filer och mappar och laddar sedan upp dom till den lagringstjänst/server som du väljer att använda dig av.

De krypteras alltså på din egen dator och så länge du väljer ett starkt lösenord så kan du känna dig säker med att ha dina filer lagrade online eftersom bara du vet ditt lösenord.

Duplicati kan använda sig av flera olika tjänster och protokoll. Några exempel är FTP-servrar, SSH, WebDAV och det kan även använda sig av lagringstjänster som OneDrive, Dropbox, Amazon Cloud Drive och S3, Backblaze B2, Google Drive, Box.com och många flera.

Duplicati har flera inbyggda funktioner för att säkerställa att backupkopiorna inte blir korrupta och det klarar även av att återuppta uppladdning av säkerhetskopior som av någon anledning inte laddats upp fullständigt. Det kontrollerar även regelbundet innehållet i dina säkerhetskopior så att filerna inte skadats.

Dina kopior krypteras med AES-256 vilket ger dig ett starkt skydd. Programmet används genom ett webbaserat gränssnittet eller via kommandoradsgränssnittet.

Eftersom många tjänster erbjuder en begränsad, men ofta tillräcklig med lagringsutrymme för hundratals textdokument och andra slags filer så behöver man faktiskt inte betala en enda krona för att kunna säkerhetskopiera det man tycker är viktigt.

Tjänsten Dropbox ger dig 2 GB utrymme helt gratis.
Dessutom så kan du få ännu mer utrymme helt gratis genom att värva en vän eller posta en länk på din webbsida om du har någon och när en person registrerar sig så ger Dropbox dig 500 MB extra lagringsutrymme. (Länken ovan är GratisSakers speciella värvningslänk. Det kostar dig inget extra att använda dig av den.)

Duplicatis webbsida finns här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.