Gratis FTP-program

FileZilla är utan tvekan ett av de mest välanvända FTP-programmen som finns. Det är enkelt att förstå sig på hur man använder programmet. Även för nybörjare.

Genom att använda den inbyggda platshanteraren eller Site Manager som den kallas på Engelska, så kan du lägga till dina FTP-servers. Det fungerar även med SFTP-servers och Storj.

Du kan ställa in vilken sorts kryptering som ska användas och även ändra portnummer. Givetvis så kan du även lägga in ditt användarnamn och lösenord här.

Filezilla - Gratis FTP-program

Med Platshanteraren så går det också att ange olika färger till olika servers. Bakgrunden i programmet kommer då få den färg du valt för den aktuella servern du är uppkopplad mot.

Det är en bra funktion om man jobbar med flera FTP-servers samtidigt, så man inte gör ändringar på fel FTP-server.

Genom inställningar så kan du ställa in hur många filer som ska kunna skickas samtidigt. Du kan även ställa in aktivt eller passivt-läge.

En annan funktion som är värd att nämnas är funktionen att kunna använda sig av tabbar. Du kan alltså vara ansluten till flera FTP-servers samtidigt i samma program.

Är det inte en FTP-klient du söker utan du skulle vilja starta din egen FTP-server? Då finns det en server-version av FileZilla precis för det syftet.

FilaZilla finns för Windows, Mac och Linux. Installationsfilen för Windows tar cirka 11 MB.

Besök webbsidan, klicka här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.