Runescape – Gratis MMORPG

Runescape är ett gratis MMORPG spel programmerat i Java. Det kan spelas från nästan vilken dator som helst som som är uppkopplad mot Internet. Man spelar genom sin webbrowser.

Spelet är ett realtids-rollspel i en 3D-miljö och spelarna visas på skärmen som egendesignade karaktärer, vilka kan se och kommunicera med varandra.

Spelarna kan sätta upp sina mål och planer och bedöma vilka av de tillgängliga aktiviteter de vill fortsätta med – det finns ingen utstakad väg som måste följas. Spelare kan öka sina erfarenheter (”experience”) och ”träna” på någon av de tillgängliga förmågorna/yrkena (”Skills”), exempelvis hugga ved eller smida vapen och rustningar, slutföra uppdrag (”quests”), köpslå eller bara uppleva den fiktiva spelvärlden och kommunicera med andra spelare. Spelare kommunicerar med varandra genom att chatta, byteshandla, delta i överenskomna uppdrag, spela tävlings- eller samarbetsbaserade spel eller besöka varandras hus (av de flesta spelare s.k. ”POHs”, ”Player Owned Houses”). Källa: Wikipedia

Runescape - Gratis MMORPG

Hemsida: Runescape