Gratis DLNA-server för ditt hem

Har du massor av videos, musik eller bilder på din dator som du skulle vilja kunna streama till exempel till din Smart-TV eller mobiltelefon? Med Universal Media Server så är det extremt enkelt att få allt att fungera med dina enheter som har stöd för DLNA.

Du installerar bara programmet och väljer vilka kataloger du vill ska delas ut, därefter så behöver du bara koppla upp tex din Smart-TV till samma nätverk som din dator och sedan kan du komma åt filerna direkt. Smidigare än såhär blir det inte och det bästa av allt är att programmet är helt gratis och inte är någon trial-version.

Universal Media Server - DLNA

Universal Media Server klarar av de flesta video-format och även undertext-filer fungerar riktigt bra. Om du mot förmodan skulle stöta på en video i ett format som programmet inte kan spela upp så kan du alltid konvertera videon till ett annat format. Programmet finns för Windows, Mac (iOS) och Linux, även källkoden finns tillgänglig då det är ett opensource-program.

Det finns även plugins till programmet, till exempel finns det en IMDB-plugin som gör att man kan ta del av all info som finns på IMDB för den film man tänker se. Installationsfilen ligger på cirka 45 MB.

Universal Media Server – Gratis DLNA-server

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.